Hypotheken

Een hypotheek in 2024?

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de hypotheekmogelijkheden in 2024! Deze nieuwsbrief belicht recente veranderingen en kansen op de woningmarkt, zodat ook jij goed geïnformeerd bent over de financiële mogelijkheden.

Maximale hypotheek afhankelijk van energielabel
Dit jaar zijn de regels voor het krijgen van een hypotheek op een aantal punten gewijzigd. Huishoudens krijgen meer leenruimte voor de koop van een energiezuinige woning én voor het verduurzamen van de eigen woning. Dat kan omdat energiezuinige en verduurzaamde woningen lagere energielasten hebben en er dus meer geld is voor het betalen van de extra hypotheeklasten.

Lees hier het NIbud artikel

NHG grens stijgt naar € 435.000
Sinds 1 januari is de kostengrens gestegen van €405.000 naar €435.000. Als er energiebesparende maatregelen worden meegefinancierd is de grens €461.000, in plaats van €429.300 in 2023.

Lees hier meer.

Versoepeling van de leennormen voor alleenstaanden

Alleenstaanden kunnen vanaf januari tot wel € 16.000 meer hypotheek afsluiten.

Schenken in 2024, dit zijn de mogelijkheden

Ben je in de prettige positie om geld te schenken aan je kinderen, andere familieleden of derden? Dan is het goed om te weten wat er in 2024 belastingvrij mogelijk is.

Lees hier het artikel.

Benieuwd naar de mogelijkheden en onze aanpak? Neem snel contact met ons op en kom langs op ons kantoor in ’s-Gravendeel of Stolwijk.

ONZE ADVISEURS HELPEN JE GRAAG VERDER.

Zeker weten dat een adviseur de tijd en ruimte voor al je wensen en behoeftes neemt? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak en wij zetten de koffie klaar.

Vrijblijvend advies →

NVO BLOG