Verzekeringen

Klaar voor vertrek? Vergeet je pechhulp niet!

Je staat klaar voor vertrek, de koffers zijn gepakt en de route is uitgestippeld. Niets kan je vakantie nog verpesten… toch? Helaas kan pech onderweg een onverwachte spelbreker zijn. Daarom is het essentieel om pechhulp op je polis mee te verzekeren. Hier zijn enkele redenen waarom:

Onbezorgd op reis
Stel je voor: je bent met het hele gezin onderweg naar die langverwachte vakantiebestemming en ineens begeeft de auto het. Met pechhulp ben je verzekerd van snelle en professionele hulp, waardoor je zonder zorgen kunt genieten van je vakantie.

Snelle service, waar je ook bent
Of je nu op een afgelegen bergweg in de Alpen bent of op een drukke snelweg in Frankrijk, pechhulpdiensten zijn vaak 24/7 beschikbaar en kunnen je overal bereiken. Dit betekent dat je niet urenlang hoeft te wachten op hulp en snel weer op weg kunt.

Vervangend vervoer
Een kapotte auto hoeft niet het einde van je vakantie te betekenen. Veel pechhulpverzekeringen bieden vervangend vervoer aan, zodat je je reis kunt voortzetten terwijl je eigen auto wordt gerepareerd.

Kostenbesparing
Zonder pechhulp kunnen de kosten voor een sleepdienst, reparaties en eventueel vervangend vervoer hoog oplopen, zeker in het buitenland. Met een pechhulpverzekering zijn deze kosten gedekt, wat je veel geld en stress kan besparen.

Gemoedsrust voor jou en je gezin
Het hebben van pech onderweg kan stressvol zijn, vooral als je in een vreemd land bent waar je de taal niet spreekt. Met pechhulp heb je de zekerheid dat er altijd hulp beschikbaar is, wat zorgt voor een ontspannen en veilige reiservaring voor jou en je gezin.

Kortom, het meeverzekeren van pechhulp op je polis is geen overbodige luxe, maar een verstandige keuze om je vakantie zorgeloos te laten verlopen. Het is een kleine investering die je veel ellende kan besparen en je de gemoedsrust geeft om volop van je vakantie te genieten. Je hebt drie opties om pechhulp te verzekeren: je kunt het meeverzekeren via je doorlopende reisverzekering, toevoegen aan je autoverzekering of een losse pechhulpverzekering afsluiten. Elke optie heeft zijn voordelen, dus kies de optie die het beste past bij jouw reisplannen en behoeften.

Wat is verzekerd op de doorlopende reisverzekering?
Met de keuzedekking hulp en huur vervoermiddel of automobilistenhulp krijg je hulp als je vervoermiddel onverwacht uitvalt. Of als de bestuurder in het buitenland uitvalt door ziekte, een ongeval of overlijden en er niemand uit het reisgezelschap is die het van de bestuurder kan overnemen.

Wat is verzekerd op de autoverzekering?
Autopech is niet standaard verzekerd. Wil je dit wel verzekeren? Kies dan voor een aanvullende dekking Pechhulp. Deze dekking biedt hulp bij pech onderweg en ook in je woonplaats en op je woonadres. Je krijgt ook een vergoeding voor een noodzakelijke vervangende auto. Je kiest zelf of je pechhulp meeverzekert. Maar op de ingangsdatum van deze keuzedekking mag je auto niet ouder zijn dan 15 jaar.

Wat is verzekerd op de pechhulpverzekering?
We vergoeden noodreparaties, slepen naar de garage en vervangend vervoer. Keuzedekkingen:

  • Pech in het buitenland
  • Bij pech in het buitenland vergoeden we het toesturen van onderdelen of vervoer terug naar Nederland. Lukt het niet om je auto binnen 48 uur te repareren, dan heb je afhankelijk van de voorgenomen verblijfsduur recht op vervangend vervoer voor maximaal 30 dagen.

  • Woonplaats
  • Hiermee ontvang je ook hulp bij pech in je eigen woonplaats.

  • Vervangende motor
  • Heb je bij pech recht op vervangend vervoer? Dan heb je met deze verzekering de mogelijkheid te kiezen voor een vervangende motor in plaats van de standaard vervangende auto.

  • Pechhulp voor aanhanger
  • Met deze aanvulling is ook pech aan de aanhanger verzekerd.

Handige tip
Voor hulp of voor het maken van kosten moet vooraf toestemming gevraagd worden aan de Alarmcentrale. Dat is de organisatie die de hulpverlening regelt.

ONZE ADVISEURS HELPEN JE GRAAG VERDER.

Zeker weten dat een adviseur de tijd en ruimte voor al je wensen en behoeftes neemt? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak en wij zetten de koffie klaar.

Vrijblijvend advies →

NVO BLOG