Verzekeringen

Voorkom waterschade door (kit)voegen tijdig te vervangen

We kennen het allemaal: die vervelende lekkages door versleten kit- en voegwerk. Maar wist je dat deze kleine onderhoudsklus een wereld van verschil kan maken?

Lekkages door (kit)voegen zijn een veelvoorkomend probleem, en het ergste? Vaak valt deze schade niet onder je verzekering! Maar waarom niet, vraag je je af? Nou, de meeste verzekeraars sluiten schade door lekkende voegen expliciet uit. Slijtage is namelijk voorspelbaar, en verzekeringen dekken doorgaans enkel onverwachte gebeurtenissen.

Vooral in vochtige ruimtes zoals de badkamer is regelmatig onderhoud essentieel. Temperatuurwisselingen en agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de kit aantasten, met scheuren en lekkage als gevolg.

Het goed onderhouden van kitvoegen komt er in de praktijk op neer dat de voegen op gezette tijden worden gecontroleerd en zo nodig ook worden vervangen. Het is het meest effectief om in het koudere jaargetijde de kitvoegen te beoordelen, omdat door de lagere temperaturen de bouwmaterialen door thermische krimp korter zijn geworden en de kitvoegen daardoor op hun breedst. Tijdens het controleren moet er gelet worden op:

  • onthechting en/of scheurvorming;
  • beschadiging en/of verwering;
  • aantasting en/of schimmels;
  • algehele staat van onderhoud van de omringende constructiedelen.

Maar geen paniek! Met het juiste onderhoud voorkom je een hoop ellende. Controleer je kitvoegen regelmatig en vervang ze indien nodig. Ons advies? Vernieuw het kitwerk in de “natte ruimtes” elke 5-7 jaar.  Zo houd je jouw huis waterdicht en bespaar je op lange termijn kosten én kopzorgen.

Dus, neem de touwtjes in handen en bescherm je huis tegen waterschade!

ONZE ADVISEURS HELPEN JE GRAAG VERDER.

Zeker weten dat een adviseur de tijd en ruimte voor al je wensen en behoeftes neemt? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak en wij zetten de koffie klaar.

Vrijblijvend advies →

NVO BLOG