Verzekeringen

Zonnepanelen verzekeren

๐—›๐—ฒ๐—ฏ ๐—ท๐—ฒ ๐—ผ๐—ณ ๐˜„๐—ถ๐—น ๐—ท๐—ฒ ๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐—ป๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ป?
Denk er dan aan om je verzekeraar hierover te informeren!
Zonnepanelen dienen bij veel verzekeraars aangemeld te worden, zodat ze meeverzekerd zijn mocht er iets met de panelen gebeuren. Wil je weten waarom? Lees dan even verder!

Na het plaatsen van zonnepanelen krijgen we regelmatig meldingen van waterschade omdat tijdens het plaatsen dakpannen verplaatst zijn, maar niet -of niet goed- terug zijn gelegd. Dit is natuurlijk super vervelend, zeker wanneer dit bij de buren gebeurd en zij door jouw panelen waterschade oplopen. Check (of laat dit doen) dus altijd even of alle dakpannen goed terug zijn gelegd.

Lekkage van platte daken met bitumen nadat zonnepanelen zijn aangebracht komt ook voor. Wanneer zonnepanelen op bestaande platte daken worden aangebracht terwijl de dakbedekking eigenlijk aan vervanging toe was kan dit het proces aanzienlijk versnellen door het gewicht van de zonnepanelen. Laat dit dus eerst nakijken voordat je de zonnepanelen op je dak laat installeren.

Verder is schade die veroorzaakt is door dieren veelal uitgesloten in de polisvoorwaarden van verzekeraars. Vogels vinden het prettig om nestjes onder de zonnepanelen te maken. Ze kunnen hierbij bedrading kapot maken. Om dit te voorkomen, zou u vogelweringsborstels onder de randen van uw zonnepanelen kunnen plaatsen, zodat de vogels niet meer onder de panelen kunnen komen. De kosten van deze preventieve maatregel zijn niet zo groot, de problemen die ermee voorkomen kunnen worden zijn dit zeker waard.

ONZE ADVISEURS HELPEN JE GRAAG VERDER.

Zeker weten dat een adviseur de tijd en ruimte voor al je wensen en behoeftes neemt? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak en wij zetten de koffie klaar.

Vrijblijvend advies โ†’

NVO BLOG