LEES HIER HET

NVO NIEUWS

We houden je graag op de hoogte van belangrijke topics, nieuwtjes en #knakenzaken waar je vanaf moet weten. Volg onze blogs over verzekeringen, hypotheken, bankieren & pensioenen!

Verzekeringen

Bereid je voor op een zorgeloze vakantie: controleer je reisverzekering

De vakantieperiode komt eraan en we hopen dat je al volop plannen maakt voor een heerlijke tijd weg. Wij willen je graag herinneren aan het belang van een goede reisverzekering, zodat je zorgeloos kunt genieten van je vakantie.

Waarom je doorlopende reisverzekering controleren?
Je doorlopende reisverzekering biedt bescherming tijdens je reizen, maar het is belangrijk om te controleren of je polis nog steeds aansluit bij je huidige reisplannen en persoonlijke situatie. Door wijzigingen in je reisbestemming, reisduur of reisgezelschap kan het zijn dat je huidige dekking niet meer toereikend is.

Wat kun je doen?

 • Controleer je polisblad
 • Bekijk je huidige dekking en controleer of deze nog steeds voldoet aan je behoeften. Denk hierbij aan medische kosten, bagage, annuleringsverzekering en bijzondere activiteiten zoals wintersport of avontuurlijke reizen.

 • Update je gegevens
 • Zijn er veranderingen in je persoonlijke situatie, zoals een verhuizing, gezinsuitbreiding of wijzigingen in de reisfrequentie? Zorg ervoor dat je polis up-to-date is.

 • Neem contact met ons op
 • Heb je vragen over je huidige dekking of wil je wijzigingen doorvoeren? Ons team staat klaar om je te helpen.

Keuzedekkingen
Bij het aanpassen van je reisverzekering willen wij graag je aandacht vestigen op de verschillende mogelijkheden voor de keuzedekking bagage en annulering. Je hebt de keuze uit verschillende verzekerde bedragen, zodat je je polis kunt afstemmen op je specifieke wensen en behoeften.

Keuze Bagage

 • € 1.000 per verzekerde per reis;
 • € 3.000 per verzekerde per reis;
 • € 5.000 per verzekerde per reis;

Keuze Annulering

 • € 750 per persoon per reis;
 • € 1.500 per persoon per reis;
 • € 3.000 per persoon per reis;
 • € 5.000 per persoon per reis;

Wij raden je aan om de dekking te kiezen die het beste past bij de waarde van je bagage en de kosten van je reis. Dit zorgt ervoor dat je goed verzekerd bent en niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Handige Tip
Sla het telefoonnummer van de alarmcentrale op in je telefoon. Dit nummer vind je op je polisblad. Zorg er ook voor dat je altijd je polisnummer bij de hand hebt. In geval van nood, onderneem nooit zelf actie maar overleg altijd eerst met de alarmcentrale. Zij kunnen je precies aangeven wat wel en niet gedekt is volgens je polisvoorwaarden. Hierdoor loop je niet het risico dat de claim eventueel wordt afgewezen.

Contactinformatie
Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste dekking of wil je je polis aanpassen? Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van persoonlijk advies.

Wij wensen je alvast een prettige en zorgeloze vakantie toe!

Lees meer

Verzekeringen

Scooterverzekering? Let dan goed op als je deze voor je kind afsluit.

Het lijkt misschien aantrekkelijk: de scooter van je kind verzekeren tegen een veel lagere premie dan wat de jonge bestuurder zou moeten betalen. Toch is het niet verstandig om de jongste bestuurder niet te vermelden: bij schade kan de verzekeraar besluiten om niet uit te keren of om een hoog eigen risico te hanteren.

Jongeren betalen aanzienlijk meer verzekeringspremie voor hun scooter dan bijvoorbeeld iemand van middelbare leeftijd. Alle aanbieders van scooterverzekeringen rekenen een leeftijdstoeslag. Uit onderzoek van MoneyView blijkt dat het gemiddelde premieverschil tussen een 16-jarige en een 45-jarige bestuurder voor een Peugeot-scooter jaarlijks ruim 1.600 euro bedraagt bij een volledig casco dekking. Dit verschil wordt nog groter bij bijvoorbeeld een scooter met een hoger risico op diefstal, zoals een Vespa.

Regelmatige bestuurder
Vaak wordt een bromfiets verzekerd op naam van de ouders, wat tot de leeftijd van 18 jaar vrij gebruikelijk is. Echter, het is cruciaal om te vermelden wie de regelmatige bestuurder is. De verzekeraar vraagt hierom en bepaalt mede de premie op basis van de leeftijd van deze jonge bestuurder.

Als het kind niet bij de verzekeraar bekend is, kan dat financiële gevolgen hebben. Volgens MoneyView hanteren alle aanbieders in hun voorwaarden een verhoogd eigen risico voor schades veroorzaakt door een niet-geregistreerde jonge bestuurder. Dit extra eigen risico varieert van 200 tot 3.000 euro per schadegebeurtenis.

Fraude
Bovendien bieden sommige verzekeraars helemaal geen dekking voor verkeersschade veroorzaakt door een onbekende jonge bestuurder, zelfs niet als het schade aan een ander betreft. Ten slotte kan het verzwijgen van de bestuurder worden beschouwd als fraude door de verzekeraar.

Bron: Finfin van Adfiz

Lees meer

Verzekeringen

Voorkom waterschade door (kit)voegen tijdig te vervangen

We kennen het allemaal: die vervelende lekkages door versleten kit- en voegwerk. Maar wist je dat deze kleine onderhoudsklus een wereld van verschil kan maken?

Lekkages door (kit)voegen zijn een veelvoorkomend probleem, en het ergste? Vaak valt deze schade niet onder je verzekering! Maar waarom niet, vraag je je af? Nou, de meeste verzekeraars sluiten schade door lekkende voegen expliciet uit. Slijtage is namelijk voorspelbaar, en verzekeringen dekken doorgaans enkel onverwachte gebeurtenissen.

Vooral in vochtige ruimtes zoals de badkamer is regelmatig onderhoud essentieel. Temperatuurwisselingen en agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de kit aantasten, met scheuren en lekkage als gevolg.

Het goed onderhouden van kitvoegen komt er in de praktijk op neer dat de voegen op gezette tijden worden gecontroleerd en zo nodig ook worden vervangen. Het is het meest effectief om in het koudere jaargetijde de kitvoegen te beoordelen, omdat door de lagere temperaturen de bouwmaterialen door thermische krimp korter zijn geworden en de kitvoegen daardoor op hun breedst. Tijdens het controleren moet er gelet worden op:

 • onthechting en/of scheurvorming;
 • beschadiging en/of verwering;
 • aantasting en/of schimmels;
 • algehele staat van onderhoud van de omringende constructiedelen.

Maar geen paniek! Met het juiste onderhoud voorkom je een hoop ellende. Controleer je kitvoegen regelmatig en vervang ze indien nodig. Ons advies? Vernieuw het kitwerk in de “natte ruimtes” elke 5-7 jaar.  Zo houd je jouw huis waterdicht en bespaar je op lange termijn kosten én kopzorgen.

Dus, neem de touwtjes in handen en bescherm je huis tegen waterschade!

Lees meer

Hypotheken

Doorgroeien in mijn bedrijfsunit. Een bedrijfshypotheek nodig?

Een bedrijfshypotheek passend bij jouw situatie, dat kan bij ons!
Als MKB specialist helpen wij ondernemers bij het (her)financieren van hun bedrijfspand. Door onze lokale kennis en goede contacten met financieringsmaatschappijen zijn wij in staat om de financiering snel en efficiënt te regelen. Daarnaast geven wij, als dat van toepassing is, advies over jouw lopende bedrijfsverzekeringen en brengen we in kaart of er eventuele risico’s zijn. Zo kijken wij samen met jou of de zaken goed geregeld zijn.

Een zakelijke hypotheek bij RegioBank
Je hebt een eigen bedrijf en de wens een bedrijfspand te kopen of te laten (ver)bouwen? Je krijgt dan meestal te maken met een zakelijke hypotheek voor de financiering van het pand. Als Zelfstandig Adviseur van de RegioBank in ‘s-Gravendeel en Stolwijk helpen onze deskundige adviseurs je met alle plezier verder met het (her)financieren van het pand. Gewoon bij jou in de buurt. Van een goed adviesgesprek naar jouw eigen bedrijfspand.

De voordelen van een bedrijfshypotheek via NVO Groep

 • Laagdrempelig & persoonlijk contact, je eigen adviseur als vast aanspreekpunt
 • Korte lijntjes en goed bereikbaar
 • Transparante tarieven en goede, duidelijke producten
 • Binnen 5 werkdagen een offerte
 • Financiering tot 90% mogelijk

Benieuwd naar de mogelijkheden en hoe ook jij in aanmerking kan komen voor een bedrijfshypotheek? Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Lees meer

Bankieren

Financiële Feestvreugde in Basisscholen: Een Week vol Geldwijsheid!

Deze week was een waar feest voor de leerlingen van de Oranje Nassauschool, de Bouwsteen en de Hoekscheschool, het Driespan! Het was namelijk de ‘Week van het Geld’, en wij waren erbij om deze dagen om te toveren tot een fantastische mix van financiële kennis en plezier. Samen met het geweldige team van “Eurowijs” hebben we een spetterend evenement neergezet dat de kinderen nog lang zullen bijblijven.

Van geheime spaartips die net zo spannend waren als een schattenjacht tot slimme trucjes om met geld om te gaan die zelfs de slimste financiële experts zouden verbazen, deze dagen stonden bol van de financiële wijsheid én dolle pret! Als trotse vertegenwoordigers van de RegioBank hebben onze collega’s ervoor gezorgd dat dit een ervaring werd om nooit te vergeten, waarbij educatie en plezier hand in hand gingen.

De ochtenden waren gevuld met stralende gezichten en een hoop nieuwe inzichten. Van groep 3 t/m 4 genoten de kinderen met volle teugen van de gastlessen, en we hopen van harte dat ze deze waardevolle lessen meenemen als leuke herinneringen in hun jonge levens.

We zijn ons ervan bewust dat financiële kennis een essentiële vaardigheid is die niet vroeg genoeg kan worden bijgebracht. Daarom zijn we verheugd om ons steentje bij te dragen aan de financiële opvoeding van de volgende generatie. Want zoals het gezegde luidt: een goede basis leggen is de sleutel tot een financieel gezonde toekomst!

Laten we dus samen blijven investeren in de financiële kennis van onze kinderen, zodat ze kunnen uitgroeien tot slimme en zelfverzekerde volwassenen op het gebied van geldzaken. Want wie weet, misschien schuilt tussen deze enthousiaste jonge geesten wel de toekomstige Warren Buffett of Janet Yellen!

Lees meer

Bankieren

Onze aangepaste openingstijden bij RegioBank

Als Zelfstandig Adviseur van RegioBank streven we altijd naar verbetering van onze dienstverlening om je de best mogelijke service te bieden. Daarom willen we je graag informeren over enkele wijzigingen die we hebben doorgevoerd met betrekking tot onze openingstijden voor een bezoek aan onze kantoren in ‘s-Gravendeel en Stolwijk.

Aangepaste Openingstijden
We begrijpen dat persoonlijk advies van onze adviseurs van groot belang is en we streven ernaar om je goed van dienst te kunnen zijn. Om dit te waarborgen, hebben we onlangs aangepaste bezoektijden ingevoerd voor RegioBank. We willen je specifiek informeren dat je van maandag t/m vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur niet kunt binnenlopen op onze kantoren in ‘s-Gravendeel en Stolwijk. Uiteraard zijn we wel telefonisch en per e-mail bereikbaar. We hebben dit besluit genomen omdat we hebben gemerkt dat onze adviseurs tijdens de lunchpauze moeite ondervonden om onze klanten aan de balie optimaal van dienst te zijn met de dagelijkse bankzaken.

Toename in Klanten
Met het vertrek van andere banken hebben we een toename in het aantal klanten bij RegioBank ervaren. We zijn verheugd dat steeds meer mensen kiezen voor onze persoonlijke dienstverlening. Om ervoor te zorgen dat we iedereen op een efficiënte en persoonlijke manier van dienst kunnen zijn, werken we graag op afspraak. Dit stelt ons in staat om voldoende tijd te reserveren voor elk gesprek, zodat we jullie vragen en financiële behoeften grondig kunnen bespreken.

Afspraak maken?
Voor een afspraak kun je contact opnemen met ons kantoor in ‘s-Gravendeel via +31 (0)78 6737 650 of via bankieren.sgravendeel@nvogroep.nl. Voor ons kantoor in Stolwijk kun je bellen naar +31 (0)182 342 548 of e-mailen naar bankieren.stolwijk@nvogroep.nl.

Welkom Zonder Afspraak
Natuurlijk ben je nog steeds van harte welkom om zonder afspraak langs te komen, maar we willen er graag op wijzen dat er mogelijk enige wachttijd kan zijn voordat er een Adviseur Bankzaken beschikbaar is.

Lees meer